2010-11-10 21:35:45• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Költözik a buszállomás

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal bejelentése szerint november 15-től költöztetik el az Árpád (Vasile Lucaciu) utcai ortodox katedrális mellett lévő távolsági buszmegállót. A buszállomás felszámolásáról a reklamációk miatt döntöttek, ugyanis úgy az ortodox pap mint a környék lakói panaszkodtak a várakozó nagyszámú utas viselkedésére. Állításuk szerint igen sok szemetet hagytak maguk után. November 15-től a megyei járatok a Decebal-híd lábánál levő parkolóból indulnak majd.

Húsz éve szolgálják a közösséget

Fennállásának húsz éves jubileumát ünnepelte tegnap a Szatmárnémeti Caritas Szervezet. A rendezvény, amelynek a Poesis vendéglő konferenciaterme adott otthont, ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét.

„A szeretet kötelez, húsz éve együtt. Ez az ünnep összehoz bennünket, ma pedig együtt örülhetünk az elért sikereknek, de egyúttal alkalmat ad a jövőbe tekintésre is. Köszönöm, hogy velünk voltak az elmúlt húsz évben, és remélem, hogy velünk maradnak még legalább húsz évig!" - nyitotta meg az ünnepséget Löchli Tünde Terézia, a szervezet vezetője.

Energiafűz: élénk érdeklődés

Továbbra is nagy érdeklődés mutatkozik az energiafűz-telepítés iránt Szatmár megyében. A gond csak az, hogy egyelőre nincs támogatási forma erre az ágazatra.

Babos Tibor, az Europrojekt Egyesület elnöke törvénytervezetet állított össze az energianövények termesztésének-feldolgozásának támogatásával kapcsolatosan, amelyet a Prefektúra közvetítésével eljuttatott a Mezőgazdasági Minisztériumba.

Lámpásokat készítettek az ovisok

Lámpás felvonulás lesz idén is Szatmárnémetiben Szent Márton ünnepe alkalmából. A rendezvényen pedig a Hám János magyar és német tannyelvű óvoda kicsinyei is részt vesznek, saját készítésű lámpásaikkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: